Ulvetid.dk er glad for at kunne fortælle, at miljøjournalist og forfatter Jonna Odgaard har lovet at stille en række fakta-ark om ulve til rådighed for Ulvetid.dk

Jonna Odgaard er journalist med diplomuddannelse i natur-, miljø- og videnskabsjournalistik. Hun har blandt andet arbejdet 12 år som freelance miljøjournalist og tre år som projektleder i Grønland for en kampagne om bæredygtig udnyttelse af Grønlands dyreliv.

Jonna Odgaard er en stor naturelsker og har været fascineret af ulve siden hun på en reportagerejse i Alaska i 1995 skrev artikler om Alaskas ulve. Fritiden bruges til vandreture i den vestjyske natur, især i det skov- og hedeområde, hvor den vestjyske ulvefamilie lever, og til vandreferier i udlandet, især i Lappland. Hun vandrer altid alene.

De seneste godt ti år har Jonna Odgaard skrevet romaner, der foregår i Lapplands vildmark, og hvori de svenske ulve spiller en meget stor rolle. Et af formålene med romanerne er netop af formidle viden om ulve. Romantrilogiens mandlige hovedperson er ulveforsker. Romanen ”Ulvens blik” udkom i 2014 og bind 2 ”Shamanens lærling” udkom i 2016.

Som research til romantrilogien har Jonna Odgaard fulgt tæt med i den svenske ulveforskning og ulvedebat i 15 år. Fakta-arkene, som vi nu har fået lov til at bringe på Ulvetid.dk, er udarbejdet i 2013 som research til romanerne, og er derfor hovedsageligt baseret på svenske kilder. Teksterne er med løbende kildeangivelse, så læserne kan se, hvor oplysningerne stammer fra.

Læs mere om Jonna Odgaards romaner på www.ulvensblik.dk

Teksten er udarbejdet af miljøjournalist og forfatter

Jonna Odgaard

Copyright Jonna Odgaard 2013