Kort referat fra foredraget, Fejsøhus d 1/10 med Jens Henrik Jacobsen(vildtkonsulent NTS) og Thomas Boesdal(ulveatlas, jæger) :Først var der en kort præsentation af alle fremmødte. Jens Henrik fortalte om hans arbejde og virke med får og ulv. Der blev vist mange billeder af de forskellige angreb i foldene, og forklaringen på hvorfor der ofte bliver aflivet så mange får efterfølgende, idet skader på fåret kan være betragtelig i forhold til de ydre skader der ses, derfor råder JH ofte avler til hellere at aflive en gang for meget end for lidt.. Han nævnte og viste billeder, af hvor der ofte var flere pressefolk tilstede, når han kom ud til de angreb der var foregået, og som han sagde : det er de arbejdsbetingelser vi må arbejde under, han undrede sig over, at de ofte var tilstede før ham. Der blev spurgt til hans egen holdning for/imod ulven.. Der sagde JH at han ikke ville svare, idet han skal være neutral og professionel i sit virke som vildtkonsulent. Han fortalte at der i det sidste angreb hos Storålam, viste sig at der var mangler på indhegningen. Der var en god spørgelyst blandt de fremmødte, så første del af foredraget varede 2 timer inden der var pause med traktement af sandwichs, kaffe/te øl/vand Efter kort pause tog Thomas Boesdal over. Han fortalte om hvilke ting man skal være obs på ved sporsøgning(ulv/hund) og man godt kan forledes til at tro det er ulv, men det viser sig at være hund. Han fortalte om hvor ofte han snakker med dem der er bange for ulven, og at det kun rykker noget, når man tager dem seriøst og ikke nedgør deres følelser, opfordrede til at møde dem med forståelse og ikke negligere deres angst. Det viser sig ofte at holdningen til ulv bliver bedre, når den bor i “baghaven” hos de fleste beboere i området, modstanden er større hos dem uden for ulvezonen. Det blev vist videoer og billeder fra overvågningen af ulvene i Stråsø, både dag og nat. Og hvordan andre dyr reagerer på dufte fra ulve, der kort før dem selv lige havde været i området. Ingen stresspåvisning der. Igen var spørgelysten stor og også her trak det ud. Foredraget varede til ca. 23.30 Alt i alt et godt og lærerigt foredrag?

Vi siger tusind tak til Jens Henrik Jacobsen, vildtkonsulent, Naturstyrelsen, Stråsø Og til Thomas Boesdal, Ulveatlas, jæger

Foreningen Ulvetid