ULVETID : Pressemeddelelse 17.april 2018.

Med henblik på at danne foreningen ULVETID, der vil arbejde på at udbrede kendskabet til og forståelsen for ulven, samt have fokus på hvad der er fakta og ikke er fakta i debatten, er det blevet besluttet at danne aktivitetsgruppen ULVETID, der foreløbig skal håndtere sagen med den ulv der ulovligt blev skudt mandag ved Ørnhøj i Vestjylland. Desværre viser det sig, at det had ulven er blevet mødt med efter at den er genindvandret til Danmark, nu har udmøntet sig i at en person har gjort sig skyldig i ved selvtægt ulovligt at have dræbt en fredet ulv, dette alene på baggrund af had mod ulve. Et had der vedholdende er blevet næret af meningsdannere og politikere, der har dyrket politisk spin på en sag der fortjente bedre. Det er påfaldende at det ulovlige ulvedrab sker tidsmæssigt sammenfaldende med dannelsen af ulve-hader foreningen Ulvefrit Danmark. Om der er en direkte sammenhæng, er svært at sige. Men der er ingen tvivl om alle de hadkommentarer der dyrkes i alle typer af medier, har været en direkte årsag til, at nogen nu har ført truslerne om at skyde ulve ud i livet. De der promovere de negative holdninger over for ulven er medvirkende til at folk kan føle at det er i orden at bruge den ulovlige selvtægt som vi nu har set.

17. april, har Carsten Bach fra Liberal Alliance i Jyllands Posten skrevet at man kunne forudse noget sådant, fordi der mangler klare regler på området. Men erfaringer fra vores nabolande og især Sverige viser at uanset hvor mange klare regler og hvor mange ulve man regulerer, så bliver der stadig skudt ulve ulovligt. Men erfaringerne fra f.eks. Tyskland og Sverige er også, at man fint i det moderne samfund kan leve side om side med ulven. For at dette kan ske må hadet lægges på hylden og en civiliseret forvaltning af ulvens tilbagekomst til Danmark, skal følges. En sådan plan, Forvaltningsplan For Ulv, findes og er den officielle dansk politik på området og der er således klare regler på området i dag!

Samtidigt forvaltes monitoreringen af ulven af DCE / Naturhistorisk Museum Århus ved projekt Ulveatlas.dk.