Lad det være sagt med det samme: Det var en bragende succes.

Vi åbnede torsdag kl. 14, men var allerede klar 1 time før. Vi havde taget vores beachflag, og vores roll-ups med. Lars Madsen, som er meget aktiv, som medlem af foreningen, var med på standen torsdag og fredag. Han havde medbragt nogle ulve. Især den store arktiske ulv tiltrak mange – både børn og voksne.

Olaf fra firmaet Rappa, kom hele vejen fra Tyskland, med forskelligt grej, herunder noget ulveafvisende hegn, så vi kunne vise folk hvordan det ser ud, og hvordan det sættes op.

Vi havde rigtig mange besøg på vores stand, virkelig skønt. Der var stor interesse for både ulven som dyr og Ulvetid, så vi fik uddelt et utal af vores flyeres. Der var skolelærere, der var interesseret i at få et ulveforedrag og mange positive mennesker, samt nogle få hardcore ulvemodstandere. Der var en del tyskere som kom forbi, så vi var rigtig glade for Ulla og Helle var tysktalende.

En overraskelse var også de mange jægere vi fik besøg af. De fleste af dem var meget positive overfor ulv i den danske natur. Der var dog også et par stykker der ville skyde ulven hvis de fik chancen.

Helle og Louis, som boede på Bed and Breakfast, havde en lang snak over morgenmaden med et bestyrelsesmedlem i Dansk Jægerforbund. Efter lange diskussioner var foreningen blevet enige om, at uden natur, ingen jagt, så de bakker op om biodiversitet og om ulven.

Den mest overraskende oplevelse var at der i sagens natur, kom rigtig mange mennesker fra Nordjylland, og når talen faldt på den lokale ulv, GW781, var reaktionen konsekvent den samme ”nårh den! Den laver ikke mange problemer” Vi er nu nået dertil, at folk har vænnet sig til der er en ulv, og de har opdaget den ikke er farlig. Mange havde set ham, og de syntes stort set alle sammen det var en stor oplevelse.

Vi havde lige et kort besøg af Bengt Holst fra Dyreetisk råd, som lige ville have en opdatering på ulvene i Danmark. Susanne Zimmer MF, fra de frie grønne kom på besøg og fik en ulvesnak.

Vi fik også en snak med Sebastian Klein, og spurgte om han ville indtale, den tale der skal på vores reklamevideo.

Lars, Louis og jeg var til debat i Dyreetisk Råd. Debattørerne var Bengt Holst fra Dyreetisk råd, Jørgen Blazejewicz fra Storålam og Michael Carlsen fra Dyrenes Beskyttelse, Moderator var Sebastian Klein. Debatten var som forventet meget ”pæn” og ingen gik rigtig til Jørgen Blazejewicz omkring omstændighederne ved alle de får han har mistet. Så alt i alt en god, men lidt tam debat, hvor enighed var sat i højsædet.

Efter debatten mødte vi Thomas Boesdal, med sin ulv bundet fast på en trækvogn. Efter en snak med Thomas gik vi tilbage til standen.

Fredag kom pensioneret dyrelæge, og formand for Ulvefrit Danmark, Uffe Nielsen hen på standen. Der blæser åbenbart nye vinde i Ulvefrit Danmark, før i tiden var det komplet umuligt at kommunikere med dem, men den nye formand har tilsyneladende en mere normal attitude. Vi fik en livlig debat, som han hurtigt drejede over på hybridproblematikken. Det er egentlig ikke et emne vi ønsker at gå ind i, da det en gang for alle er vedtaget at den Europæiske lavlandsbestand er ”rene ” ulve. Men Uffe er en flik mand, og det er da skønt, at vi er nået dertil at vi ikke behøver være uvenner, fordi vi er uenige, og guderne skal vide at det er vi.

Et fantastisk Naturmøde, som alle vi, der deltog på Naturmødet er enige om var en helt vild god oplevelse. Det er helt sikkert, at vi skal med igen til næste år.